Fem tema på fem dager

Denne uken har antrekkene til elevene på ungdomstrinnet ved Rørvik skole vært noe annerledes enn vanlig. Det er temauke, og hver dag har hatt sitt tema og sin stil. 

Det er representantene i elevrådet som har tatt initiativ til temadagene. Her fra torsdag, som er pride-dag.

 

Det var etter initiativ fra elevrådet at uke 3 i 2024 har blitt en temauke på Rørvik skole. Elevrådet valgte også temaene. Tanken var at for hver enkelt dag skulle elevene og ansatte som ønsket det kle seg etter dagens tema. 

– Vi gjør dette for at vi kan gjøre skoledagen morsommere og vi kan gjøre noe annet enn det vi gjør ellers, forteller medlemmene i elevrådet. Temadagen har bidratt til mye latter og glede, ikke minst på grunn av hvordan lærerne og de andre ansatte på skolen har kledd seg ut, men også mellom elevene. 

Mandag var temaet Emo-/helsvart- dag. Da var elevene betydelig mørkere i klesdrakten enn resten av uke som var mer fargerik. Tirsdag var pysjdag, og den dagen hvor flest elever og ansatte fulgte opp oppfordringen om å velge antrekk etter tema. Nesten alle gikk rundt på skolen i pysjbukse denne dagen. Onsdag var det afterski-følelse på skolen, mens torsdag var antrekkene inspirert av pride-parader. Ukas siste tema er bytte kjønn.

Elevene er oppfordret til å bruke klær de allerede har, eventuelt låne av familie eller venner for å være med på temadagene. 

Elevene kunne velge selv om de ville kle seg etter tema eller ikke, og ble oppfordret til å lete i klesskap hjemme eller samarbeide med venner for å finne passende antrekk. Her er noen som er kledd for pride-dag.

Skolen følger ikke opp temaene direkte i undervisningen denne uken, men rektor Laila Elisabeth Olsen sier at de kan bruke erfaringer fra temauka senere. I tillegg bidrar det til samhold og forståelse for at elevene er både forskjellige og like på samme tid. 

 

I tillegg til temadager bruker elevene denne uken til å forberede seg på nyttårsballet neste uke. I den anledning øver de inn ulike danser. Her er det linedance det øves på.