Endelig besøk i nytt bibliotek

Klikk for stort bildeLars Petter Antonsen var en av de aller første som kom for å bruke biblioteket og låne bøker av Helen Rosøy. Han har gledet seg til gjenåpningen. 

Etter å ha holdt stengt i vel ni uker kunne Nærøysund bibliotek avdeling Kolvereid endelig motta besøkende igjen på tirsdag ettermiddag. Og det i splitter nye lokaler i Sentrumsgata på Kolvereid.

Litt senere enn opprinnelig planlagt kunne biblioteket på Kolvereid endelig ønske lånekunder og andre besøkende velkommen inn i sine nye lokaler i det kombinerte skole- og bibliotekbygget i Kolvereid sentrum på tirsdag.  Allerede før dørene offisielt ble åpnet klokken 14.00 var den første lånetakeren på plass og ikke lenge etterpå fulgte flere etter.

 

Første arrangement på tirsdag

Biblioteket holder til i midtdelen av nybygget og har inngang ut mot Sentrumsgata. Lokalet er noe mindre enn det de flyttet fra, det betyr at antallet bøker og andre utlånsartikler også er redusert, men fortsatt er det et fyldig utvalg i de mange hyllene på biblioteket. Samlokaliseringen med Kolvereid skole og Nærøysund kulturskole gir muligheter for Klikk for stort bildeAllerede denne uken er det planlagt flere arrangement på biblioteket i anledning Vrimmelfestivalen. Samlokaliseringen med skolen og kulturskolen gir gode muligheter til å holde slike arrangement. Her er det rigget til bokbad.   biblioteket når de har arrangementer på ettermiddag og kveldstid. Allerede samme dag som åpningen var det klart for bokbad på biblioteket med forfatter Randi Fuglehaug i samtale med Line Bakke Fjær. Dette er et arrangement i forbindelse med Vrimmelfestivalen, det er planlagt ytterligere et par arrangement i løpet av uka, i tillegg til at det er en vandreutstilling om instrumentet salmodikon.

 

Redusert åpningstid

På grunn av koronasitasjonen er det noen begrensinger på bruken for tiden. Besøkende blir registrert, og det må ikke bli for mange i lokalet på en gang. Åpningstiden er også noe redusert. I første omgang vil biblioteket holde åpent tirsdag og torsdag fra 14.00-19.00 og fredag fra 10-14.

– Mandag og onsdag er det åpent på Rørvik og det er mulig å dra dit. Begge avdelingene holder åpent på torsdager, sier biblioteksjef Gerd Torild Aune som gleder seg over å endelig kunne motta besøkende i de nye lokalene.

 De som kom på åpningsdagen var fornøyd med lokalene, og ikke minst at de endelig kunne få komme inn og låne seg noen bøker og andre utlånsartikler igjen.

Det jobbes med en større offisiell åpning av hele det nye bygget i løpet av høsten. Da vil det også avsløres at skole- og bibliotekkomplekset i Kolvereid sentrum har fått et felles navn og hva det skal være.