En viktig 75-åring kommer på årets første besøk

I år feirer Riksteatret 75 år. Nærøysund kulturhus er et av de faste spillestedene Riksteatret har på sine turneer gjennom landet. I år kommer teateret med fire forestillinger, og på alle forestillingene skal 75-årsjubileet markeres. Første besøk er onsdag 13. mars. Da vises musikalen «Bonnie and Clyde».

Musikalen "Bonnie and Clyde" er jubileumsårets første Riksteater-forestilling i Nærøysund kulturhus. Maja Moan/Riksteatret

 

Riksteatret er hele landets teater og har i 75 år reist rundt i landet og tilbudt teaterforestillinger for folk på steder hvor det ikke er faste teater. Nærøysund kulturhus på Kolvereid er en av de faste stoppestedene som Riksteatret er innom med sine forestillinger.

– Det er fantastisk at vi har dette tilbudet. Det er ingen selvfølge at vi som en distriktskommune skal få faste besøk av Riksteatret, så det er vi stolt av og glade for, sier enhetsleder i Nærøysund for Kultur Stine Barstad Holm.

 

Første besøk i 2024

I jubileumsåret 2024 skal Riksteatret besøke Nærøysund kulturhus fire ganger. To ganger i vårsemesteret og to ganger til høsten.

Årets første besøk er musikalen «Bonnie and Clyde» med blant andre Farmen Kjendis-vinner Sondrey i en av rollene. I tillegg stiller Heidi Gjermundsen Broch, Siri Black, Jakob Stabell og Chris Masters på scenen i en spektakulær teaterforestilling om gnistrende kjærlighet, dragningen mot det ulovlige, klassekamp og håpet om et bedre liv. Og om mødre og fedre som aldri snudde barna sine ryggen.

«Bonnie and Clyde» gjester Nærøysund kulturhus onsdag 13. mars klokken 19.00.

– Vi har solgt bra med billetter til denne forestillingen, men fortsatt er det mulig å skaffe seg billett, sier Stine Barstad Holm. Kjøp billetter her

 

3. april vises forestillingen "Det mørke fortet - et Minecraft-eventyr" Maja Moan/Riksteatret

 

Tre forestillinger til

Allerede 3. april er det klart for årets andre Riksteater-forestilling. Da vises familieforestillingen «Det mørke fortet – et Minecraft-eventyr». Dette er en spennende teateropplevelse for deg som liker å spille Minecraft og for alle som har lyst på en actionspekket familieforestilling om vennskap, familie og det å stå på egne bein.

De to siste Riksteaterforestillingene på Kolvereid i år blir i oktober. Da kommer først Riksteatrets storsatsing i jubileumsåret, som er «Bare Elling» Per Christian Ellefsen er tilbake i rollen som Elling i en forestilling hvor også blant andre Anne Marie Ottesen er med. Elling kommer til Nærøysund kulturhus 4. oktober.

Siste forestilling med Riksteatret i Nærøysund i år er familiemusikalen «Jakten på prinsessa» som vises 26. oktober.

 

Bare Elling er Riksteatret storsatsing i jubileumsåret. Denne forestillingen kommer til Nærøysund kulturhus 4. oktober. Sebastian Ludvigsen/Riksteatret

 

Lang tradisjon

– Vi vil markere 75-årsjubileet på alle forestillingene som kommer til oss i år, forteller Stine Barstad Holm. Det blir bursdagskake og kaffe til gjestene på forestillingene.

– Vi håper mange blir med på feiringen, sier kulturlederen.

Nærøysund har en lang tradisjon med å motta besøk fra Riksteatret. Både Rørvik og Kolvereid har vært stoppested i mange år. Vi har ikke klart å bringe på det rene hva som var den første Riksteater-oppsetningen i Nærøysund, men vi vet hva som var den første i Nærøysund kulturhus. Bare kort tid etter at Kulturhuset ble offisielt åpnet på nyåret i 1988 var Riksteatret på besøk. Da med forestillingen «Folk og røvere i Kardemomme by», som trakk to fulle hus og dermed nesten 1000 publikummere i februar 1988. På denne forestillingen var for øvrig Magne Olav Aarsand Brevik med i rollen som Politimester Bastian. Brevik er i dag kanskje best kjent i forbindelse med Prestegårdsmuseet på Kolvereid.

Etter «Folk og røvere i Kardemomme by» har det blitt utallige besøk fra Riksteatret som har brakt mange skuespillere, gode teaterstykker og kultur til ytternamdalinger i alle aldre.

– Og vi håper å ha dette tilbudet i lang, lang tid framover. Det betyr veldig mye for oss, avslutter Stine Barstad Holm.

 

Bestill billetter til forestillingene her

 

Det er 36 år siden Nærøysund kulturhus fikk besøk av Riksteatret for første gang. Det nybygde kulturhuset hadde to utsolgte forestillinger av "Folk og røvere i Kardemomme by". Faksimile fra Ytringen