En god vei inn i et viktig og trivelig yrke

Nå jakter Nærøysund kommune på flere sommervikarer innen helse og omsorg. Dette er en mulighet for ungdom å prøve seg i det som kan bli et framtidig yrkesvalg sammen med gode og trivelige kollegaer i en allsidig jobb.

Denne gjengen ved NBBS og de mange flere som jobber i helsesektoren i Nærøysund forteller om godt og trivelig arbeidsmiljø, og nå håper de mange melder sin interesse til å bli sommervikar på sykehjem og ellers i sektoren.

 

 

– Det er veldig givende å jobbe innen helse, og så er det veldig trivelig å jobbe her. Man kommer i kontakt med mye folk og føler at man gjør en forskjell for pasientene. Det er faktisk aldri en kjedelig dag på jobb, sier Åse Møllevik. Hun er helsefagarbeider ved Nærøy bo- og behandlingssenter på Kolvereid.

 

Arbeidsoppgavene til de ansatte er variert. Her demonstrer Lina Beate Paulsen hårvask på kollega Åse Møllevik

 

Helsesektoren i Nærøysund omfatter rundt 400 ansatte som hver dag gjør en viktig innsats for alle brukerne av tjenestene kommunen tilbyr. Dette er tjenester som ytes hver dag hele året, og nå som sommeren står for døren trengs flere sommervikarer inn i tjenestene.

– Som sommervikar så får du et godt innblikk i hvordan det er å jobbe innen helsesektoren. Arbeidsoppgavene er varierte, fra å drive med stell og pleie til miljø- og trivselsoppgaver. Blant annet bidra med sang og musikk for brukerne, sier Tove Severeide. Hun er enhetsleder for Heldøgns omsorg i Nærøysund kommune og startet selv sin karriere innen helsevesenet med sommervikariat og helgevakter. Dette førte til sykepleierutdanning, og senere lederjobb i kommunen.

– Med helseutdanning så kan du bli mye forskjellig. Det er et godt utgangspunkt å prøve seg som for eksempel sommervikar, sier Tove Severeide. En jobb som sommervikar gir også mulighet til å fortsette i deltidsjobb etter sommeren.

– Vi legger til rette for at skoleungdom kan jobbe i helger og ettermiddager, vi prøver å tilpasse vaktene etter når folk har tid til å komme på jobb. Man trenger ikke å jobbe en hel senvakt, du kan jobbe noen timer, forteller Severeide.

 

Arbeidsoppgavene innen helse er varierende. Blant annet tilbereding av mat for brukerne.

 

Det har vært fokus på utfordringer innen helsevesenet, både i Nærøysund og andre steder. Samtidig er de ansatte veldig fornøyd med arbeidsmiljøet og det gode kollegiet på arbeidsplassen.

– Her på NBBS er vi et veldig godt team, og vi har et godt samhold mellom oss ansatte og vi passer på hverandre, forteller Åse Møllevik. Hun legger til at bemanningen består av både en god del unge medarbeidere som er forholdsvis nyutdannet og mer erfarne ansatte, med andre ord en god mix av kompetanse. En kompetanse som de gjerne bidrar til å dele med nye som kommer innom. Både ved NBBS og ellers i helsesektoren i Nærøysund så har man god erfaring med å ta inn ungdom i jobb.

– Det som er artig er at de fleste som kommer er positive og flinke og går oftest rett ut i arbeid, forteller Hege Arntsen, som er avdelingsleder i andre etasje på NBBS. Hun legger til at det er alltid noen mer erfarne kollegaer å spørre om råd og hjelp dersom man lurer på noe. Til å begynne med går sommervikarene sammen med erfarne ansatte for å få en innføring, men erfaringsmessig kommer man raskt inn i rutinen.

 

På sykehjemmene og ellers innen helse får du jobbe erfarne sykepleiere og andre medarbeidere.

 

Helsesektoren i Nærøysund åpner for at man kan søke om å være sommervikar fra det året man fyller 17 år. En trenger ikke å ha utdanning innen helse for å søke.

– Vi ønsker oss gjerne flere gutter som vil komme til oss og jobbe. De er ofte veldig populære blant pasientene, sier Tove Severeide. De som har startet på en utdanning innen helse, som helsefagarbeider, sykepleier, lege, fysioterapeut eller noe annet oppfordres også til å søke, i tillegg er det som nevnt en mulighet for de som ønsker å prøve ut denne retningen.

Innen helsesektoren i Nærøysund er det mange muligheter. Sykehjem som NBBS og Rørvik sykestue er en retning, i tillegg lyses det ut sommervikariat innen Hjemmetjenesten, Miljøtjenesten samt Rus- og psykiatritjenesten. Se full utlysning på Nærøysund kommunes nettside.

 

Gode kolleger søker sommervikarer.

 

 

 

Se mer om de ledige sommervikariatene og søke her

søknadsfrist 31. mai

 

Bli en del av et trivelig kollegium i sommer.