En annerledes skoleuke

Emma Høvik deltok på maleverkstedet. Her er hun i starten med å male månen. Hun har ikke malt så mye før, men syntes dette har vært gøy. 

Det har blitt en tradisjon ved Rørvik skole at i uken som leder opp mot nyttårsballet er en kulturuke der alle ungdomsskoleelevene får være med på ulike kulturverksted. Elever fra både Rørvik og Austafjord skoler samarbeider om dette.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Rundt i gangene på Rørvik skole så er det ikke som vanlig denne uke. Det pyntes, øves, bakes, skrives, males, sys og ordnes. Alle 171 elevene på ungdomstrinnet er engasjert i kulturuken på skolen. Det har blitt en tradisjon at den uka det arrangeres nyttårsball på skolen så aktiviseres alle elevene på ulike kulturverksted.

– Tidligere var det sånn at de som var med på underholdningen på skoleballet hadde mye å gjøre i uken før ballet. Mens andre ikke hadde så mye å gjøre. Derfor innførte vi en kulturuke hvor elevene kunne velge å være med på forskjellige aktiviteter. Da har alle noe å holde på med og blir med på å forberede skoleballet, sier lærer Aslaug Hestø, som har ansvaret for å koordinere kulturuka.

 

Tretten valg

Elevene er denne uka fordelt på tretten ulike poster. Mange jobber fortsatt med underholdningen til nyttårsballet. Blant annet er det en egen skrivegruppe som lager sketsjer og innslag som de selv skal framføre, noen lager video som skal vises fram og en del er på lyd og lys-gruppa som skal ha ansvar for det tekniske på nyttårsballforestillingen. Det er også en del som deltar på dansekurs. Dette ledes for tredje år på rad av Daniel Grindeland fra dansegruppa Absence Crew. Andre elever bidrar på andre måter mot ballet, blant annet som pyntegruppe og laging av dekorasjoner. Elevene hadde også mulighet til å velge baking, redesign, natur, realfag, programmering, dukketeater og journalistikk. Sistnevnte gruppe fikk i oppdrag å dokumentere det som hendte. Blant annet på en veggavis. Noe vil også bli vist her på kommunens nettside.

 

Får prøve nye områder

Det er 171 elever som er i sving. Det har blitt en tradisjon at dette er et samarbeid mellom Rørvik og Austafjord skole. Elevene fikk komme med ønsker på hva de ville være med på. Aslaug Hestø forteller at ikke alle fikk oppfylt førsteønsket sitt, men de fleste får være med på en av sine tre øverste ønsker.

I tillegg til at det er med elever fra to skoler så består gruppene av elever fra alle tre klassetrinnene på ungdomsskolen. Det gjør at elevene blir bedre kjent med også de som går i andre klasser.

Kulturuka gir også mulighet for elevene å lære noe nytt, ofte noe de ikke kan fra før. Det gjør at de får utfordre seg litt og prøve seg fram på nye områder.

Torsdag kveld er det klart for nyttårsball og da skal alle elevene vise fram det de har forberedt i løpet av kulturuka.