E-bok e’ løsningen

Karanteket gir bibliotektjenester i en tid der de ordinære bibliotekene er koronastengt. 

Selv om bibliotekene holder koronastengt kan du få en del av bibliotekets tjenester på nett. Du kan besøke karanteket.no for å låne digitale bøker og være med på smittefrie arrangement.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Det er mange som savner bibliotektilbudet i disse tider, og de ansatte på bibliotekene i Nærøysund savner sine besøkende. Nå er en god del digitale løsninger samlet på nettstedet karanteket.no. Har kan både barn, unge og voksne kan få tilgang til herlig, spennende lesestoff.

Det er Meieriet bibliotek i Nordland som har samlet de ulike e-bok-tjenestene som tilbys på nettstedet karanteket.no. Dette er en oversiktlig samling lenker til digitale ressurser, i tillegg kan man finne kalender med smittefrie arrangement hvor alle digitale bibliotekarrangement i det ganske land legges ut fortløpende – eksempelvis forfatterbesøk, foredrag, fortellerstunder osv.

De fleste tjenestene krever innlogging med nasjonalt lånekort – noe mange lånere allerede har. De som ikke har, kan nå opprette sitt eget nasjonale lånekort gjennom Nasjonalbibliotekets nettsider (https://nb.bib.no/cgi-bin/m2).

De som ikke har eller ønsker nasjonalt lånekort, kan benytte seg av Nasjonalbibliotekets tjeneste bokhylla.no. Fram til sommeren vil alle skoler, elever og studenter få tilgang til hele den digitale samlingen til Nasjonalbiblioteket av pliktavlevert materiale, og den digitale tilgangen for forskning og dokumentasjon dobles.

– Vi på Nærøysund bibliotek ønsker nye og gamle lånere hjertelig velkommen inn i det digitale bokuniverset, sier de ansatte ved Nærøysund bibliotek.