Dialog med næringslivet i Nærøysund i forbindelse med koronakrisen

Nærøysund kommune ønsker å ha tett dialog med kommunens næringsliv, og særlig nå i en krevende periode for mange lokale bedrifter. Nå kontaktes lokale bedrifter for å få direkte tilbakemelding fra næringsaktørene. 

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Koronasituasjonen er en utfordring også for næringslivet i Nærøysund kommune. 

- Vi har et tett samarbeid med Namdalskysten næringsforening med ukentlige møter for å følge situasjonen og kommunen har nå startet en ringerunde opp mot et utvalg av lokale bedrifter  for å få tilbakemelding om hvordan situasjonen oppleves, opplyser strategi- og samfunnsjef Camilla Vågan. 

Tilbakemeldingene skal benyttes til å vurdere tiltak i en lokal krisepakke og gi kommunen informasjon om hvilken bistand bedriftene ønsker på kort og lang sikt.

- Vi vet at flere bedrifter sliter som følge av stengning, redusert oppdragsmengde og svikt i leveranser fra utlandet. I dette må vi også sammen kunne se på hvilket mulighetsrom som finnes for å avhjelpe situasjonen og samtidig se på muligheten for å jobbe annerledes i denne perioden og også tenke innovasjon og utvikling etter krisen, sier Vågan

Det blir også tatt en egen ringerunde opp mot de lokale nærbutikkene som er omfattet av Merkur – ordningen, for å kunne ha en dialog om de tiltakene som er varslet fra statlige myndigheter.

Savner du eller din bedrift kontakt fra oss, kan innspill rettes til mail: camilla.vagan@naroysund.kommune.no eller på tlf: 97 15 82 50.