Diafonisk sølvjakt ved kulturhuset

Om en drøy uke inviterer Kolvereid Skole til teaterforestilling ved kulturhuset. Denne gangen i et diafon-samarbeid til felles glede og nytte for musikk- og kulturlivet i Ytre Namdal – midt i smørøyet for målsetningen med Diafon.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

12. og 13. februar inviterer mellomtrinnet ved Kolvereid Skole til dramaforestilling ved kulturhuset. Da setter de opp «Jakten på Sølvet», med elever på scena, bak scena, i orkestergrava og i koret. Det er ambisiøst å skulle sette opp et slikt teaterstykke på en scene som kulturhuset, og det krever mye kompetanse på mange ulike områder. Derfor - for å styrke enkelte deler av årets oppsetning - er forestillingen løftet inn som en del av det pågående kompetansedelingsprosjektet «Diafon».

Nærøysund Kulturskole er en av aktørene som deltar i dette samarbeidet og er med på forestillingen i år. Gjennom sin spisskompetanse på arrangering og instruering av musikk for band/orkester har kulturskolen fått ansvar for å tilrettelegge teaterstykkets musikk for de elevene ved skolen som deltar i bandet. Deretter har kulturskolen stått for innøving av musikken med elevene. Og nå er et åtte-personers band med mellomtrinnelever klar for en hard uke med fellesprøver sammen med skuespillere, sangere og andre aktører:

The Fishermen - Klikk for stort bildeForan: Blåserekka - bestående av Signe, Tobias og Ida. Bak: Kompet, bestående av Tobias, Mikkel, Teodor og Alexander. Bakerst: Bassisten Petter.      
Rektor ved kulturskolen, Øyvind Nordstrand, er veldig glad for å kunne være ressurssenter for en av kommunens skoler på denne måten:

«I den nye rammeplanen for kulturskolen står akkurat det med kulturskolens rolle som ressurssenter anført som et eget punkt. Der slås det fast at ‘Kulturskolen skal samarbeide med skole- og kultursektor og medvirke til å styrke kompetanse og kulturell utfoldelse i lokalsamfunnet.’ Og det er akkurat det vi gjør med dette samarbeidet. Noe som samtidig er helt i tråd med overordna målsetninger for «Diafon» som kompetansedelingsprosjekt. En ypperlig anledning til å gjøre mer av det som er meningen at vi skal gjøre, rett og slett.» uttaler Nordstrand ved kulturskolen.

Også andre lokale aktører er delaktig i en diafonsammenheng i denne oppsetningen. "Kulturhuset i Nærøy", som den profesjonelle scenen dette er, stilles til rådighet for skolen med sine fasiliteter og utstyr, samt sin kompetanse på slike produksjoner både i planleggingsfasen og i gjennomføringsfasen. Og når det gjelder produksjonsteknikk forøvrig får skolen svært mye god hjelp fra "Rønningen Lyd- og musikk-produksjon" som bistår med kompetanse innenfor det scenetekniske ved en såpass stor oppsetning som «Jakten på Sølvet» jo er.

Så da gjenstår det bare å ønske alle velkommen til Kulturhuset i Nærøy og Kolvereid Skoles oppsetning av «Jakten på Sølvet» - som spilles med to åpne forestillinger i uke 7. Billetter her.