Bli med på UKM

Mars er måneden for UKM – Ung kultur møtes i Nærøysund. Den 16. mars er det klart for årets lokalmønstring, men allerede 2. mars blir det mulighet å få litt kreativt påfyll på workshop i drama eller kunst 

UKM Nærøysund er en kulturell møteplass for barn og unge i kommunen. UKM-ansvarlig i Nærøysund Maren Grønli Berg håper så mange som mulig melder seg på når det nå arrangeres både workshoper og lokalmønstring. 

– Det er helt gratis å delta på både workshop og lokalmønstringen, sier Maren. 

 

Workshop

Først ut er to workshoper i Nærøysund kulturhus lørdag 2. og søndag 3. mars. Det er en dramaworkshop og et kunstverksted. 

– Begge workshopene går samtidig, så man må velge kunst eller drama. Dette er et tilbud for de som går i femte klasse og oppover, forteller Maren Grønli Berg.

Det er dramalærer fra kulturskolen Lars Rune Sporildnes som skal lede dramaworkshopen. 

Gjennom teatersportøvelser og improvisasjonslek vil du få et lite innblikk i drama- og teaterfaget. Du trenger ingen forkunnskaper for å melde deg på.

Kunstverkstedet ledes av kulturskolelærer Turid Bjørkmann. Gjennom kyndig veiledning og hjelp får du lage egne tegninger med inspirasjon fra kunstnere med stilarter du liker. Du får tegne ideer på papir med blyant før skissen males med akrylmaling og resulterer i et ferdig kunstverk på lerret.

 

Lokalmønstring

Årets lokalmønstring i for UKM blir lørdag 16. mars i Nærøysund kulturhus. Da kan barn og unge fra 4. klasse og opp til 20 år få vise noe av det de holder på med. 

– Du kan melde deg på med hva du ønsker. Det blir både sceneforestilling og kunstutstilling. Vi trenger også mange til å hjelpe til med gjennomføringen. UKM skal være av, for og med ungdom, og vi ønsker barn og unge som kan være med som scenearbeidere og crew samt til å ta bilder, video eller være konferansier, forteller Maren Grønli Berg. 

 

Du kan lese mer om UKM i Nærøysund og melde deg på enten workshop eller lokalmønstring på UKMs egne nettsider