Austafjord og Rørvik skoler til topps i entreprenørskapskonkurranse

Edvin, Arne Martin, Emil og Ivan foreslo å lage et stupetårn da det ble avholdt innovasjonscamp på Rørvik skole i starten av mai. Nå er de en av 17 vinnere i SpareBank1 og Ungt Entreprenørskaps innovasjonskonkurranse takket være denne ideen.

Både Austafjord skole og Rørvik skole var blant de premierte da SpareBank1 SMN og Ungt Entreprenørskap avslørte vinnerne i sin innovasjonskonkurranse SMART-SMN 2023 - Sammen får vi ting til å skje i forrige uke.

Tidligere i år utfordret Ungt Entreprenørskap og SpareBank1 SMN elever i 5.-7. klasse i hele Midt-Norge til en innovasjonskonkurranse der målet var å skape noe som kan bidra til et bedre felleskap i nærmiljøet. Over 700 elever, fordelt på 128 grupper presenterte sin løsning for lokale juryer. Juryenes vurdering av ideene la grunnlag for kåringen av vinnerne. På grunn av høyt nivå ble det besluttet å kåre flere vinnere, og blant de 17 som ble premiert var det to grupper fra Nærøysund kommune.

 

Gruppa som kalte seg Tussi fra Austafjord skole hadde følgende idé som gjorde dem til en av vinnerne:

«Vi vil lage ei brygge som skal ligne på en fugl. Den skal ha to stupebrett på hver side, som skal forestille vingene, og en slags gapahuk framme på brygga. Bak skal det være en plass der man kan legge til med båt. Denne brygga skal ligge midt på Austafjord-vannet»

Slik ser gruppa Tussi for seg brygga med stupebrett i Austafjordvatnet.

Denne har de tenkt at alle kan være med på å lage, bruke den og samles for å ha det gøy. Det er allerede en stor lavvo ved siden av vannet, hvor man kan samles når man vil bruke flåten.

 

På Rørvik skole var det gruppa som kalte seg «Gutta med en drøm» som ble en vinnerne. De hadde en idé om å lage et utendørs stupebrett hvor folk kan møtes og man kan drive med svømming, stuping og dødsing.

Gutta oppsummerte planen slik:

«Folk kan samle seg der om sommeren når det er varmt, eller ha bursdager der på sommeren. Vi tenker at svømming er livet»

Gutta med en drøm presenterte denne planen om stupetårn på innovasjonscampen.

Premien fra SpareBank1 SMN skal hovedsakelig gå til realisering av prosjektene, men for større prosjekter kan det også være en mulighet for at pengene går til klassen eller skolens felleskap.

 

Se oversikt over alle vinnerne her (PPTX, 30 MB)