Åpnet kommunens første døgnåpne butikk

Nærøysund fikk fredag 13. oktober sin første døgnåpne butikk. Nå kan du handle på Joker Austafjord døgnet rundt fra mandag til lørdag. Nærøysund kommune har støttet etableringen, og er fornøyd med at grendebutikkene i kommunen satser på gode tjenester til innbyggerne. 

Marianne Høyen fra Merkur-programmet fikk æren av å offisielt åpne den døgnåpne butikken på Austafjord. Erling Ulsund har brukt over én million kroner på det nye tilbudet

 

Det er støtte fra blant annet Merkur-programmet og Nærøysund kommunes næringsfond som har bidratt til at kjøpmann Erling Ulsund har hatt mulighet til å etablere en døgnåpen butikk på Austafjord.  Over én million kroner har Ulsund brukt på det nye tilbudet. 

– Det er positivt at lokale aktører satser på denne måten for å gi et godt tilbud i grendene, sa varaordfører Terje Settenøy i forbindelse med åpningsmarkeringen fredag formiddag. 

Varaordfører Terje Settenøy er glad for at lokale butikkdrivere som Erling Ulsund satser for å gi innbyggerne i grendene et bedre tilbud.

For Nærøysund kommune er grendebutikkene viktig for at det skal være gode tilbud også for de som bor utenfor grendesamfunnene. Nærøysund kommune følger opp det nasjonale Merkur-programmet. Dette er det kommunal- og moderniseringsdepartementet som gjennom Distriktssenteret står bak. Programmet har som mål å sikre gode butikker og tjenester i grendene.  I Nærøysund er i tillegg til butikken på Austafjord også butikkene på Salsbruket, Foldereid, Gravvik og Sjånes med på programmet. 

Alle butikkene har fått midler til å utvikle sine konsept på ulike måter. Nå er altså butikken på Austafjord den første der man med selvbetjente løsninger kan handle døgnet rundt. Butikken er kameraovervåket, og det er mulig å få hjelp via fjernløsninger.

 

Les mer om tilbudet i Namdalsavisa eller Ytringen (krever innlogging)

Les mer om Merkur-programmet her