Allsidig kulturuke for elevene

Malerier, roboter og et skikkelig engelsk teselskap kombinert med pynting og øving til årets nyttårsball er noe av det som har preget ungdomstrinnet på Rørvik skole denne uke. Tradisjonen tro er uka fram mot nyttårsballet kulturuke for elevene. 

Elevene som hadde valgt English cooking tilberedte blant annet en skikkelig afternoon tea til seg selv og heldig utvalgte ansatte ved skolen.

Rørvik skoles kulturuke gir elevene på ungdomstrinnet gode muligheter til å utfordre seg på ulike områder. Ti forskjellige tema kunne elevene velge mellom og mandag til torsdag. 

– I år var det veldig mange som ønsket seg på underholdning og idrett, så ikke alle fikk førsteønsket, sier lærer Aslaug Hestø som koordinerer kulturuka. De andre temaene elevene kunne velge mellom var English cooking, to forskjellige kunstklasser, media, spansk, programmering, pyntegruppe og naturfag. 

Naturfag var ett av temaene elevene kunne velge. Der fikk de blant annet prøve å dissekere en fisk.

Gruppa som hadde English cooking disket opp med skikkelig afternoon tea for seg selv og utvalgte ansatte på onsdag. Den ene kunstgruppa jobbet med graffiti og den andre med bildekunst. Programeringsgruppa lagde blant annet egne robotkjøretøy, mens naturfaggruppa hadde ulike eksperiment. Spanskgruppe fordypet seg i spansk og de som hadde valgt idrett hadde blant annet opplegg for elever på barnetrinnet. Mediegruppa dokumenterte det hele med å ta bilder og skrive om det alle holdt på med. 

Flere grupper jobbet spesielt mot torsdagens nyttårsball. Underholdningsgjengen forberede seg på showet for nyttårsballet. De har selv laget innholdet i forestillingen og det er elevene selv som tar seg av det tekniske med lyd og lys på showet. Vegg i vegg med de som øvde på forestilling var pyntegruppa som gjorde alt klart for pynting av bord og lokaler.