I forbindelse med omlegging av hovedvannledningen på Kolvereid søndag 30. mai i perioden fra kl 14.00 til 23.00 blir øvre deler av Nordre, Åsvegen, Lyarhaugvegen og Øvre Fjellveg delvis uten vann.

Vi oppfordrer abonnentene å tappe opp vann til forbruk i forkant.

Hovedutvalg for kultur i Trøndelag fylkeskommune fordelte onsdag årets spillemidler til ordinære idrettsanlegg og nærmiljøanlegg i fylket. Fire anlegg i Nærøysund fikk tildelt midler i denne omgang.

Nærøysund kommune har ikke fått påvist flere smittetilfeller av koronaviruset etter de tre tilfellene som ble kjent i slutten av forrige uke. Nærøysund følger nå de nasjonale retningslinjene, men oppfordrer alle til å holde fokus på smittevern og om å teste seg ved symptomer som kan være fra korona.

Søndag er det klart for årets lokale utgave av UKM – Ung kultur møtes i Nærøysund. I 2021 vil dette skje på en digital måte. Deltakerne skal samles for å se sine egne og de andre innslagene på årets mønstring, mens alle andre får følge UKM på nett.

Ventekarantenen for barn og voksne i Nøtteliten barnehage på Kolvereid er opphevet. Det er så langt fredag ikke kommet inn positive svar fra testene som er gjort torsdag, men fortsatt venter kommunen på rundt en tredel av prøvesvarene. Nærøysund har fått et positivt prøvesvar fredag, dette var fra en utenlandsk statsborger som kom med båt og som kun har vært i land for å gjennomføre testen.

På grunn av koronasmitte i kommunen de siste dagene vil teststasjonen på Rørvik holde åpent søndag 23. mai.

Teststasjon holder åpent fra kl. 10.00-14.00. Koronatelefonen er åpen søndag mellom kl. 09.00-14.00.

Nærøysund kommune har torsdag fått bekreftet ett nytt tilfelle av koronasmitte. Dette er nærkontakt av vedkommende som fikk bekreftet smitte på onsdag. Nærøysund kommune oppfordrer fortsatt alle til å teste seg ved symptomer på smitte. I tillegg er det viktig å følge smittevernreglene.

Neste år blir det bedret mobil- og fiberbredbånd i store deler av Foldereid-kretsen. Onsdag presenterte Telenor og Nærøysund kommune sine planer for utbygging i området.

Nærøysund kommune fikk i kveld bekreftet én ny positiv koronaprøve. Kommunen ber nå alle som har symptomer på koronaviruset om å teste seg så raskt som mulig.

I løpet av første kvartal i 2021 har antallet innbyggere i Nærøysund økt med 68 personer. Vi teller dermed 9649 innbyggere.