MOT til å bry seg

 

Å vise at vi bryr oss er noe av det beste vi kan gjøre. I vårt forholdsvis lille lokalsamfunn er det viktig å ta vare på hverandre slik at alle føler tilhørighet og inkludering. Å ha MOT til å bry seg krever en del. Du må være sikker på deg selv, føle trygghet i det du gjør og ikke være redd for å stikke deg fram, være annerledes. Det er ikke bestandig så enkelt det, men hvis du tenker over det så kan det enkelt la seg gjøre. Det handler om å vise MOT, MOT til å se de rundt deg, vise at du er der og at de betyr noe for deg. Du kan gjøre andre gode ved å være den som bryr seg.

Nettopp du kan utgjøre en forskjell ved å si hei, invitere og ta med de som er alene. De som ikke alle de andre ser, de som ofte sitter alene, går alene og ikke er blant de populære. Vis MOT, vis at du er robust nok til å gjøre en forskjell. Da vil du kunne kjenne den gode følelsen.

Å vise MOT til å bry oss kan vi gjøre overalt. Fra du står opp om morgenen til du tar kveld har du mange unike muligheter til å gjøre andre glade. Små, fine bemerkninger til de rundt deg er nok. Får du fram smilet og varmen i øynene til de du henvender deg til, ja da har du trolig lykkes. For du gir energi. I MOT kaller vi det flybensin. Husker du Karlson på taket, han med propellen? Hva om vi kunne fylt opp tanken og bare flydd av gårde. Med positive bemerkninger og gode ord fra andre kan vi jo det. Vi blir en del av satellittbanen der alle er med, ingen står utenfor. Det handler om å bidra, ta ansvar for at både den ene og hele grupper føler at de er en del av fellesskapet. For å få til dette bør du tenke over hvordan du selv bør være, hvordan vil du framstå. Hvordan vil du være framover for å framstå på en positiv måte? Hva er det viktigste du kan gjøre framover for å gjøre andre god? Hva kan du gjøre for at de skal føle trygghet, gi dem energi og MOT?

Sosiale medier er jo kommet for å bli, og det er en fin ting. Fint for kommunikasjon og informasjon. Fint for å dele livene våre med hverandre og veldig fint for å holde kontakten, kjapt og effektivt. Men vi ser og hører at det misbrukes. Noen bruker sosiale medier til å framheve seg selv og snakke ned andre. Å hevde seg selv på bekostning av andre er det motsatte av å bry seg. Da viser du ikke MOT. For hva er det du vil høre? Jo, vi vil ha annerkjennelse for den vi er, vi trenger bekreftelse på at vi er bra nok, at vi duger og at det er ok at vi av og til er annerledes enn andre. Ikke døm andre før du har tenkt over hvordan du selv er og hva som er riktig. For hva er normalt? Hva er normalen, hvem sitter med fasiten?

Hva ønsker du at andre skal tenke om deg? Hva vil du at andre skal si til deg? Det bør du og si om andre. Gå ut og vis at du har MOT til å bry deg.

Bry deg om den som ingen andre bryr seg om 

- MOT Norge

MOT-hilsen fra Knut Arne Valø

MOT-manager Nærøysund kommune

Nærøysund kommune - et lokalsamfunn med