Familieteam

Er du en mamma eller pappa som synes foreldrerollen til tider er krevende? Opplever du at samspillet med egne barn av og til blir satt på prøve? Kan familielivet av og til kjennes litt håpløst ut?

Da kan det være godt å snakke med noen som kan gi støtte og veiledning på utfordrende situasjoner. Vi i familieteamet vet at familieliv kan være både fint og utfordrende på samme tid. Vi vet også at mange kan oppleve å streve i perioder, men at det ikke alltid er så lett å sette ord på det.

Ofte kan det være lite som skal til for å snu en negativ utvikling, men det kan være vanskelig å se muligheter og løsninger når man står i det. Å komme tidlig i gang med løsninger vil kunne være til god hjelp, og vi i familieteamet tenker at ingen problemer er for små.

Vi tilbyr:

  • Rådgivning og veiledning knyttet til foreldrerollen, grensesetting, barnets utvikling, trivselsfaktorer, samspill, kommunikasjon og språk.
  • Hjelp til å kontakte andre i hjelpeapparatet – vi kan være din «los» i systemet.
  • Hjelp til samarbeid med andre tjenester ved behov.
  • Samtaler med barn og unge.
  • Støttesamtaler.

    Familieteamet vil jobbe mot å finne løsninger som fungerer for dem det gjelder.

Hvordan komme i kontakt?

Vi er et lavterskeltilbud, og åpent for familier med barn opp til 10 år. Tilbudet er gratis og frivillig. Du trenger ikke henvisning. 

Familiene kan selv ta kontakt med familieteamet. Barnehage, skole eller helsestasjon kan også, etter avtale, henvende seg på vegne av familien.

Vi er fleksible på hvor familien ønsker å møte oss.

Kontakt skjer via Tidlig inn-koordinator, som tar imot henvendelser og sørger for at familien får etablert kontakt med en familieveileder innen 1-2 uker etter mottatt henvendelse.

Ta kontakt, så skal vi gjøre vårt beste for å finne en løsning som passer for deg/dere.

Dersom skole, barnehage eller helsestasjon tar kontakt på vegne av en familie, må det fylles ut et henvendelsesskjema med foresattes underskrift og samtykke til utveksling av informasjon.

 

Skjema for henvendelse til familieteamet (PDF, 148 kB)

Kontaktinfo

Familieteamet
E-post
Telefon 901 76 801
Therese Rasmussen
Tidlig inn-koordinator
Siv Heidi Gjeseth
Tidlig inn-koordinator