Vaksineringsstatus i Nærøysund

Koronavaksineringen i Nærøysund går i godt tempo i sommerukene. Nå ligger det an til at alle i kommunen over 18 år vil ha fått tilbud om første dose i uke 30. Det er viktig at alle som får tilbud om vaksine gir beskjed om de ønsker den eller om de må utsette den.

Nærøysund kommune får god tilgang på vaksinedoser i uke 30 og 31. Det betyr at alle voksne i kommunen får tilbud om første dose vaksine i løpet av uke 30. Noen har bedt om utsettelse og får den i uke 31.

Det er fortsatt viktig at de som får SMS med melding om vaksinering gir tilbakemelding så snart som mulig dersom det ikke passer å ta oppsatt tidspunkt, eller om du ikke ønsker vaksinen. Da kan andre få dosen og det blir ikke nødvendig å kalle inn andre på svært kort varsel.

Ring kommunens koronatelefon hvis du har sagt fra deg dosen eller er på jobb og kan derfor ikke ta imot tilbud om dose 1 i ukene 30 og 31. Nummeret dit er 480 23 143.

Åpner for naboene

Nærøysund følger nasjonale retningslinjer og åpner for å vaksinere personer i nabokommuner som ønsker tidligere vaksinering hos oss. De får også timen til dose 2 i Nærøysund. Hvis vi ikke får fylt opp vaksinetimene for dose 1 hverken av egne innbyggere eller via nabokommuner kaller vi inn til dose 2 for de som skal ha denne etter prioritert rekkefølge.

Situasjonen for øvrig

Koronasituasjonen i Nærøysund for øvrig har ikke endret seg etter at det sist helg ble meldt om fire nye smittetilfeller. Fortsatt sitter noen nærkontakter i karantene, men ingenting tyder på at smitten har spredt seg utover den kjente klyngen.

Det er nå avklart at det er deltavarianten de er smittet med.