Vaksinerer gjennom sommeren

Klikk for stort bilde

Nærøysund kommune vil fortsette koronavaksineringen gjennom sommeren. Dersom du ikke får til å ta vaksinetimen du blir tildelt må du så snart som mulig gi beskjed om dette. Dersom vaksineleveransene går etter planen vil alle over 18 i Nærøysund år ha fått minst en dose innen uke 32.

Nærøysund kommune har siden januar vaksinert innbyggerne hver torsdag på både Kolvereid og Rørvik. Slik blir det også gjennom sommeren. Så langt har 4234 personer i Nærøysund fått minst en vaksinedose, 2781 personer er fullvaksinert.

Torsdag 1. juli vil det settes over 500 nye førstedoser. Det innebærer at alle til og med gruppe 9, det vil si alle over 45 år, samt alle med underliggende sykdommer har fått tilbud om første dose. I tillegg starter denne uken vaksineringen av de som tilhører gruppe 10. Det vil si de mellom 18 og 24 år, samt de mellom 40 og 44 år. Etter planen vil vaksineringen av gruppe 10 foregå fram til uke 29. Dersom leveransene av vaksiner blir slik FHI har anslått vil alle nærøysundere over 18 år ha fått tilbud om første dose innen uke 32.

Gi beskjed om du ikke kan

Vaksinestasjonene på Rørvik samfunnshus og Nærøysund kulturhus på Kolvereid vil holde åpent gjennom sommeren. Innkalling kommer rundt en uke før vaksinering.

– Det er viktig at de som ikke kan ta den oppsatte timen eller ikke ønsker vaksinen gir tilbakemelding om dette så snart som mulig etter at de får innkalling. Da kan vi kalle inn andre til å få vaksinen på dette tidspunktet, sier kommuneoverlege Sabine Moshövel.

Ansatte i skoler og barnehager

Regjeringen har besluttet at barnehageansatte, lærere og andre ansatte i skolene kan prioriteres i vaksinekøen. En god del av disse har allerede fått vaksine eller står for tur straks i sin aldersgruppe. Nærøysund kommune har nå stort sett fått oversikt over ansatte i skoler og barnehager som tilhører gruppene som ikke er vaksinert enda, og flest mulig av disse vil få innkalling tidligere innen uke 30 for å oppnå beskyttelse før skolestart.

– Vi regner med at det er mulig å vaksinere de fleste tre uker før uke 33 så lenge de ansatte har anledning å møte opp på kort varsel, sier kommuneoverlege Sabine Moshövel.