To nye smittetilfeller i Nærøysund

Nærøysund kommune har tirsdag fått melding om to nye smittetilfeller av koronaviruset. Det jobbes nå med smittesporing. Det er også klart at det er virusvarianten alpha – det som tidligere var kjent som den britiske mutasjonen – som har blitt påvist i Nærøysund de senere dagene.

Det er nå kommet totalt 18 nye koronatilfeller i Nærøysund siden sist fredag. De to siste positive koronatestene ble meldt tirsdag kveld.

– Vi har fått bekreftet fra laboratoriet at det dreier seg om varianten som nå har fått navnet alpha, og som tidligere har vært kjent som den britiske mutasjonen, sier kommuneoverlege Sabine Moshövel. Hun opplyser at smittesporingen er i gang rundt de nye påviste tilfellene.

Nærøysund kommuner minner om at alle planlagte arrangement som samler mye folk de kommende dagene må avlyses eller utsettes. Det er et viktig tiltak for å hindre mer spredning.

– Det er gledelig å se at så mange har fulgt oppfordringen om å bruke munnbind på butikker og andre steder der det er vanskelig å holde avstand. I tillegg er innbyggerne i Nærøysund flinke til å stille på testing og hjelpe smittesporerne. Det setter vi stor pris på, sier Amund Hellesø. Han og resten av kommuneledelsen oppfordrer fortsatt alle som har symptomer som kan være fra koronaviruset om å teste seg og holde seg hjemme til de har fått svar på testen. Det er også viktig å huske andre smittevernråd som å holde god avstand samt ha god hånd- og hostehygiene