Tid for å søke på drømmestipendet

Er du mellom 13 og 19 år? Driver du aktivt med kulturelle aktiviteter? Har du en drøm du ønsker å få oppfylt? Da bør du søke på årets utgave av drømmestipendet.   

 

Tiden er igjen inne for den årlige happeningen «Drømmestipendet», og kulturskolerektoren i Nærøysund ønsker nå innspill, forslag og søknader fra drømmende Nærøysundværinger.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

 

Drømmestipendet består av 100 stipend à 15 000 kroner – til sammen 1,5 millioner kroner - og deles ut i regi av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Disse kronene gis til barn og unge mellom 13 og 19 år, som en verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

Det er kulturskolerektoren i hver kommune som har ansvaret for å nominere en eller flere kulturutøvere i ulike kategorier til denne nasjonale ordningen. Og i den blodferske kommunen Nærøysund gleder rektor Øyvind Nordstrand ved kulturskolen seg veldig til å få nominere unge talenter med en drøm til å kanskje kunne motta 15 000 kroner i 2020.

– Ja dette er jo noe av det virkelig artige ved jobben jeg har begynt i – å få lov til å kanskje bidra til at drømmer blir virkelighet blant kommunens barn og unge, uttaler Nordstrand ved Nærøysund kulturskole

 

Åpent for alle mellom 13 og 19

– Hva må man gjøre for å bli nominert da? Er det kun elever ved kulturskolen som er aktuelle?

– Nei på ingen måte – dette er en ordning for alle i kommunen i alderen 13 til 19. Det jeg trenger nå først er kun begrunna forslag og tips på hvem fra vår kommune som bør nomineres til drømmestipendet. Deretter vil jo jeg, eventuelt i samarbeid med mine kolleger ved kulturskolen der det er relevant, forhåpentligvis kunne nominere mange kandidater til årets stipend, sier kulturskolerektoren.

 

Frist 21. januar

– Men det haster vel litt å få inn slike tips? Drømmestipendet har en frist?

– Fristen jeg har på meg til å nominere er allerede 24. januar. Før den tid må jeg både gjøre meg opp en mening om hvilke kandidater jeg ønsker å nominere, samt få hentet inn både drømmebeskrivelser, bilder og annen dokumentasjon som jeg må legge ved nominasjonene. Det betyr at folk nå har kun 2 uker på seg til å sende over tips og søknader til meg. Senest tirsdag 21. januar vil jeg måtte hente inn det jeg trenger – og begynne nomineringen»

Så da er oppfordringen klar: Er du født mellom 2000 og 2007 og har en drøm av kulturell art? Løp og søk! Søknad og evt. tips om kandidater sendes, helst på epost, til kulturskolen v/rektor. Kontakt rektor Nordstrand ved eventuelle spørsmål.

 

Du kan lese mer om drømmestipendet her:

https://www.drommestipendet.no/