Stort julemysterium i Fjellvang

Elevene på mellomtrinnet ved Nærøysundet skole har den siste tiden øvd flittig på "Det store julemysteriet", som skal vises for alle interesserte tirsdag 23. november. 

Denne uka er elevene ved Nærøysundet hektisk opptatt med øving og terping fram mot et av årets store høydepunkt. Tirsdag 23. november har de premiere på forestillingen «Det store julemysteriet» i forsamlingshuset Fjellvang i Ottersøy.

I likhet med naboskolene på Rørvik og Kolvereid har elevene på Nærøysundet skole en stor teateroppsetning hvert tredje år. Disse går på omgang mellom de tre skolene, og elevene besøker hverandre for å se på forestillingene. I utgangspunktet skulle Nærøysundet skole ha sin forestilling i fjor, men på grunn av pandemien måtte den utsettes til i år. Nå er de snart klar for premiere.

I ukene etter høstferien har alle elevene ved Nærøysundet skole jobbet hektisk mot premieren som er tirsdag 23.Elevene på småtrinnet deltar også på forestillingen, som kor på de mange sangene i stykket.    november. I hovedsak er dette er opplegg for elevene på mellomtrinnet, men elevene i 1.-4. klasse deltar også som kor i den store forestillingen.

 

Årets forestilling er «Det store julemysteriet» av Herman Jørgenrud. Det store mysteriet går blant annet ut på at nissen er sporløst forsvunnet, og det har han vært siden forrige jul. Hovedpersonene Terracotta Willmers og Birgitt Knapp forsøker å redde julen og finne julenissen. For øvrig dukker det opp mange forskjellige karakterer i forestillingen, samt at det er flere sanger som framføres underveis av solister og kor.

 

En stor del av elevene i 5.-7. klasse er med på scenen i forskjellige roller. Andre har bidratt med å lage kostymer og kulisser, stått for sminking eller vært i PR-gruppa.

Nærøysund kulturskole har bidratt med lærerkrefter til oppsetningen. Her er det sangpedagog Sølvi Vik Brækkan som hjelper Eugenie med hennes sangnummer. I tillegg til at lærere og andre ansatte på skolen er engasjert i produksjonen er det denne gang et nært samarbeid med Nærøysund kulturskole for å få utformet forestillingen. Kulturskolen har stilt sine lærerkrefter til disposisjon i forbindelse med de ukentlige kulturtime-øktene på skolen. Kulturskolen har bidratt med musikk- og sanglærere, dansepedagog og på kostymeproduksjon og med dramaarbeidet.

 

Forestillingen skal vises totalt tre ganger. Det er skoleforestillinger for elevene på kommunens andre skoler på tirsdag og onsdag formiddag. På kvelden den 23. november er det åpent for alle som vil komme å se forestillingen. Det anbefales å ta en tur for alle som ønsker å se en morsom og spennende førjulsfortelling med dyktige elever.