SøvvæstRocken blåser MOT Rørvik

Miss Johnsen Band&co står i spissen for SøVVestrock i Rørvik samfunnshus under årets Skreifestival. Bandet som blant annet består av Walter Olsen Ryum, Cecilie Johnsen, Willy Eidsmo, Dan Ramstad og Stein Ove Holandsli har fått med seg gode hjelpere på laget. Blant annet kommunens MOT-medarbeidere Knut Arne Valø, Gard Kristoffersen, Anniken Waagø og Anne Bjørg Sund.

– Vi har lenge pratet om at det har manglet et godt rusfritt tilbud med musikk for ungdom. Nå har vi satt i gang SøvvæstRock, opplyser medlemmene i bandet Miss Johnsen Band & co, som har fått med MOT-medarbeiderne i kommunen, Midt-Norsk lydformidling og tiendeklassingene ved Rørvik skole til å arrangere et stort musikkarrangement for ungdom mellom 12 og 18 år lørdag den 21. mars.

Det legges opp til et seks timers arrangement som starter i 18-tiden på lørdagskvelden og varer til midnatt. Flere band vil stå på scenen på det som vil være en storslagen konsert med profesjonell løsning på lyd, lys og scenerigg. Det er Midt-Norsk Lydformidling med Walter Olsen Ryum i spissen som har ansvaret for den tekniske produksjonen på arrangementet som har fått navnet SøvvæstRock.

Mye musikk

Det er medlemmene i det lokale Miss Johnson Band & co som står i spissen for arrangementet. Med seg på laget har de i tillegg til Midt-Norsk lydformidling fått MOT-ambassadørene i Nærøysund kommune, kommunens unge MOT-ivatører, samt foreldre og elever i tiende klasse på Rørvik skole.

Miss Johnson Band og co er blant de som står på scenen i samfunnshuset denne kvelden. Det skal også to band med utgangspunkt musikk/dans/drama-linja ved Olav Duun videregående skole. Det er LiftOff og Huggupænnbænd. I tillegg vil elever fra kulturskolen i Nærøysund bidra med innslag. Miss Johnsen Band & Co som består av kveldens mest erfarne musikere stiller opp som husband og vil være disponibel som backingband for enkeltopptredener.

LiftOff består av medlemmer fra hele Namdalen og skal være med på SøVVæstrock. På plakaten ser du fra øverst Tor Arne Fahsing Andersen. Namsos. Nr 2 mot høyre: Sigve Martinsen. Lierne Nr 3 mot høyre: Gisle Tranås. Jøa Nr 4 Adrian-Alexander. Rørvik Nr 5 mot høyre. Are Martinsen. Lierne Nr 6 Didrik Bjørnstad. Leka.   Vikna kommune ga i fjor tilskudd til dette arrangementet, noe som gjør at det er mulig å gjennomføre det. 70 000 kroner fra midler som var øremerket arrangement for ungdom kommer SøvvæstRock til gode. Arrangørene er glad for at støtten kan bidra til et godt arrangement som kan samle ungdom fra hele kommunen til et musikkarrangement av denne typen. S

Mange stiller opp

– Vi håper dette skal bli en knallartig kveld med topp stemning og god musikk, sier Willy Eidsmo fra Miss Johnsen band. Bandet har spesialisert på å framføre fengende poplåter fra 80-tallet og fram til i dag.

Eidsmo sier at det har vært få slike tilbud for den aldersgruppen de sikter mot her. Dette vil forhåpentligvis samle ungdommer fra hele kommunen.

MOT Nærøysund jobber for gode forhold for de yngste innbyggerne i kommunen, derfor deltar de på dette. Kommunen har fire niendeklassinger som er kurset til det som kalles Unge MOT-ivatorer. De jobber ellers med å forberede elever på sjette og sjuende trinn på oppstart i ungdomsskolen. På SøvvæstRock skal de blant annet stå for billettsalget.  I tillegg til disse bidrar tiendeklassingene i på Rørvik skole med kiosk og matsalg, mens deres foreldre bidrar med vaktholdet.

– Overskuddet går til tiendeklassingene og de skal bruke det på klassetur eller andre arrangement de har planlagt, sier Willy Eidsmo.

Huggupænnbænd har tross sin unge alder stått på scenen sammen med flere kjente artister som DeLillos, Rotlaus, Vaselina bilopphuggers og Markus og Martinus. HugguPænnBænd består av fra venstre.Niklas Aasbø. Bangsund, Gard Roll Steen. Namsos, Are Dahl Feragen. Bangsund, Ruben Osen. Bangssund, Caroline Langås. Sømna.