Samler alt som skjer i en kalender

Klikk for stort bildeAktivitetskalenderen for Nærøysund kommune er nå oppe og går.  Det har lenge vært etterspurt en aktivitetskalender som viser alt som skjer av arrangement i Nærøysund. Nå har Nærøysund kommune lansert nettsiden Hva skjer i Nærøysund, som er en aktivitetskalender som skal vise alt som foregår i kommunen. Lag og foreninger kan selv legge inn det som skjer i kalenderen.

En aktivitetskalender har i flere år vært etterspurt i både Nærøy og Vikna. Nå har Nærøysund fått på plass denne. Via hjemmesiden og nettsiden detskjer.naroysund.info så kan nå alle som har arrangement i kommunen legge dette inn der.

– Denne kalenderen er laget slik at alle lag og foreninger som har planlagt arrangement kan legge inn dette selv, sier kommunikasjonsrådgiver i Nærøysund kommune Morten Wengstad. Alle lag og foreninger anbefales å utpeke en eller flere personer som kan ordne en brukerprofil for kalenderen. Alle som er godkjent kan legge sine arrangement rett ut på siden.

– Det er også mulig å legge inn arrangement uten å ha bruker, men da må arrangementet godkjennes av oss i kommunen først, sier kommunikasjonsrådgiveren og legger til at dersom registrerte brukere legger ut useriøse innlegg så vil også senere innlegg måtte gå gjennom en godkjenningsprosess før de legges ut.

– Men vi har stor tiltro til at lag og foreninger bruker dette verktøyet på en god og seriøs måte til beste for alle.

Skal unngå kollisjoner

Det var planlagt å lansere nettsiden tidligere i år, men da ble plutselig arrangement og aktiviteter avlyst på grunn av Coronaviruset. Nå som samfunnet holder på å starte opp igjen så er det mange som har planlagt arrangement utover sommeren og høsten. Derfor anbefales alle som har planlagt arrangement om å legge inn disse nå.

Et av hovedmålene med en aktivitetskalender er å unngå at det blir kollisjon mellom arrangement. Lag og foreninger som har planlagt et arrangement oppfordres til å legge dette ut i god tid for å hindre at andre planlegger tilstelninger på samme tid.

Aktivitetskalenderen er tenkt brukt til offentlige arrangement. Dette er dermed ikke stedet for å legge ut lukkede arrangement som møter, bursdagsselskap eller andre private sammenkomster. Lag og foreninger som ønsker å få med seg flere medlemmer kan derimot legge ut øvingstider eller tidspunkt for åpne møter slik at potensielle nye medlemmer kan se når de øver eller møtes og eventuelt hva de driver med.

– Vi håper at kalenderen blir mye brukt og at dette blir et verktøy for å promotere ulike arrangement og bidra til at ikke flere aktører planlegger lignende arrangement samtidig, sier Morten Wengstad

Lett å bruke

Aktivitetskalenderen er enkel å bruke og alle som for eksempel har opprettet et arrangement på Facebook kan kjenne igjen oppsettet. Du legger inn tid og sted og en kort beskrivelse av arrangementet. Arrangørene oppfordres også til å legge ved et bilde for oppmerksomhet. Det er mulig å legge inn både enkeltarrangement og arrangement som går med faste intervaller over tid.

Dette vil også være en oversikt over alle lag og foreninger i kommunen, og for at laget eller foreningen skal komme med på oversikten må det være registrert i Enhetsregisteret i Brønnøysundregistrene. Vi henter informasjonen der så det er viktig at endringene meldes inn til registeret slik at kontaktinformasjon blir riktig.

Kommunen vil bistå de som trenger hjelp til å opprette bruker eller har andre spørsmål om aktivitetskalenderen.

Aktivitetskalenderen finner du her:

Denne videoen gir en kort innføring i hvordan kalenderen fungerer.