Nå kan du bestille koronatest digitalt

 

 

Nå kan du selv logge inn og bestille en koronatest på Rørvik eller Kolvereid gjennom kommunens nettside. Nærøysund har dessuten igjen opprettet en koronatelefon hvor innbyggere kan få svar på spørsmål om testing og annet om korona.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

(NB: denne saken er ikke lenger helt ny - og kan inneholde utdatert informasjon. Se her for oppdatert informasjon)  

Siden i vår har det vært gjennomført rundt 1200 koronatester i Nærøysund. Vi er i den heldige situasjonen at alle har vært negative.

Alle som skal teste seg må bestille tid på forhånd. Det har til tider vært en del kø på telefonen til legekontorene for å få bestilt test. Nå skal dette gå lettere. Alle kan nå logge seg inn via Nærøysund kommunes nettside.

– Du kan logge deg inn med BankID. Da kan du selv velge tidspunkt og sted. Det er mulig å ta test både på Kolvereid og Rørvik. Er det fullt på det ene stedet på det tidspunktet som passer for deg kan du bestille på det andre, sier kommuneoverlege Sabine Moshövel. Hun legger til at foreldre kan bestille time også for barn opp til 16 år. Når det gjelder barn mellom 16 og 18 år som ikke har BankID så må man fortsatt ringe. Arbeidsgivere som tar kontakt i forbindelse med sine ansatte for å ta en test for å unngå karantene må også ringe på forhånd.

– Vi ønsker fortrinnsvis at folk logger seg inn og bestiller time med BankID, sier kommuneoverlegen.

 

Bestill døgnet rundt

Bestillingen er lagt opp veldig enkelt. Du vil bli bedt om å svare på noen enkle spørsmål rundt testingen. Du kommer fram til et skjema hvor du ser hvilke tidspunkt det er ledig for testing. Du velger det tidspunktet og stedet som passer best for deg.

Med denne selvbetjeningsløsningen kan du bestille koronatest døgnet rundt. Ønsker du koronatest samme dag må du derimot bestille time innen klokka 9.30 på Rørvik og 10.00 på Kolvereid. Nærøysund kommune gjennomfører koronatester på formiddager på hverdager. Dette er fordi testene må sendes til laboratoriet i Trondheim klokken 12.15 fra Rørvik og 13.00 fra Kolvereid for å komme fram i tide. Som regel vil man få svar på testen på ettermiddagen den påfølgende dagen. Det understrekes at noen ganger kan det være travelt på laboratoriet og da kan det ta litt lenger tid.

Svaret på testen får man ved å logge seg inn på helsenorge.no. Der finner du svaret på kjernejournalen din.

 

Egen koronatelefon

I tillegg til at Nærøysund nå innfører digital bestilling av koronatest innføres igjen en egen koronatelefon. Den siste tiden har alle henvendelser om korona, inkludert bestilling av tester, gått via legekontorene. Nå samles disse henvendelsene på koronatelefonen som er bemannet hverdager og følger legekontorenes telefontider.

Gjennom koronatelefonen kan innbyggere som ikke kan eller vil bruke den digitale løsningen ringe og bestille test. Her kan man også få svar på andre spørsmål man skulle lure på, som testkriterier, symptomer og lignende. Det er også mulig å ringe koronatelefonen for å få svar på testen om du ikke får logget deg inn på helsenorge.no.

Nummeret til koronatelefonen er 480 23 143.

 

Mer informasjon om bestilling av koronatest finner du her:

https://www.naroysund.kommune.no/koronaviruset/bestill-koronatest-pa-nett/