Mange har testet seg i årets første uke

Roy Birger Mulstad og de andre som bemanner teststasjonene i Nærøysund har hatt flere folk innom denne uken enn noen gang tidligere i pandemien. Selv om alle testene så langt har vært negative er det viktig å holde fokus på smittevern. 

Mange som oppholder seg i Nærøysund har ønsket å teste seg for koronaviruset på nyåret. Den første uken i 2021 har det blitt tatt 269 koronatester i Nærøysund. Det er den mest hektiske testuken så langt i pandemien. Foreløpig har alle testene vært negative, men likevel må alle fortsatt følge alle smittevernrådene.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Oppblomstringen av koronasmitte andre steder i Trøndelag, reiser i forbindelse med jula og noen smittetilfeller lokalt i slutten av 2020 har gjort den første uken av 2021 til den hittil travleste på teststasjonene. 269 koronatester er gjennomført på teststasjonene i kommunen i løpet av uka. Det er mer enn 100 flere enn forrige toppuke, som var i slutten av oktober. Da var det 165 personer som testet seg i løpet av en uke. Totalt er det rundt 2400 personer som har tatt koronatest i Nærøysund. En av grunnene til mange tester denne uken er at det ble gjennomført omfattende testing på Val videregående skole i forbindelse med at elever kom tilbake fra juleferie. Det har i tillegg vært mange som har testet seg på de to testasjonene på Kolvereid og Rørvik. 

Alle prøvene som så langt er ferdig analysert har testet negativt. Samtidig er det en del smitte i både Namdalen og Trøndelag for øvrig. Det er derfor viktig at alle følger de smitteverntiltakene som nå er igangsatt. Det gjelder både at du bør ha færrest mulig nærkontakter, holde god hånd- og hostehygiene og teste deg når du får symptomer som kan være covid-19.

Teststasjonene i Nærøysund finner bak Rørvik sykestue og i garasjene utenfor legekontorene på Kolvereid. Du bestiller test på forhånd gjennom vår digitale løsning.