Last ned smittesporingsapp og følg med på reglene

Nærøysund kommune følger de nasjonale retningslinjene. Det blir fra mandag innført grønt nivå i skolene, men med fortsatt godt smittevernarbeid. Kommunalt ansatte vil fortsatt bli å finne på hjemmekontor, og innbyggerne bes om å holde seg oppdatert på smittevernregler og laste ned smittesporingsapp.

(NB: denne saken er ikke lenger helt ny - og kan inneholde utdatert informasjon. Se her for oppdatert informasjon)

– Med smittesporingsappen er det lettere å ha oversikt over om du er nærkontakt med smittet, sier kommuneoverlege Sabine Moshövel. Med de nye retningslinjene fra Regjeringen er det i enda større grad den enkelte som er ansvarlig for å informere nærkontakter om smitte. Kommunen driver ikke like omfattende smittesporing som tidligere. Samtidig må den enkelte oppdatere seg på de gjeldende nasjonale retningslinjene. Nærøysund kommune følger disse.

Kommuneledelsen i Nærøysund har i samråd med ledelsen på skolene og barnehagene bestemt at beredskapsnivået i skoler og barnehager i kommunen skal være på grønt fra og med neste skoleuke. Dette er i tråd med nasjonale retningslinjer. Samtidig opprettholdes råd om gode smitteverntiltak på skoler og barnehager. Det kan bli innført ekstra tiltak ved utbrudd på en skole eller barnehage.

Ved de videregående skolene i kommunen settes beredskapsnivået også på grønt.

For øvrig har de fleste i kommuneadministrasjonen hjemmekontor som følge av de nasjonale retningslinjene. De kan kontaktes på telefon eller med epost. Kommunale møter og møter mellom innbyggere og kommunen gjennomføres fortsatt i hovedsak digitalt.

Nærøysund har den siste uken hatt en god del koronasmitte fordelt på ulike klynger. Så langt melder de fleste smittede om milde eller moderate symptomer.

Det ikke utbredt smitte i kommunens skoler, barnehager eller helsesektor, og det er fortsatt fokus på å forhindre at smitte kommer inn her.  Det kommer til å bli en del koronasmitte i samfunnet i tiden framover, men samtidig er det viktig å unngå en stor oppblomstring av smitte som vil medføre at det går utover tjenestetilbudet både til kommunen og privat næringsliv. Ha derfor fortsatt godt fokus på smittevern, test deg og hold deg hjemme dersom du har symptomer.