Inviterer unge fiskere til treffpunkt

Onsdag 22. mars inviterer Nærøysund kommune, sammen med Trøndelag fylkeskommune til et møtepunkt for unge fiskere. Møtet passer for deg som enten er etablert fisker med egen båt, er mannskap om bord på båt, går med planer om å bli fisker eller bare er nysgjerrig på yrket.

I forbindelse med Skreifestivalen inviteres det til arrangementet «Unge fiskere møtes» i Norveg onsdag 22. mars klokken 16.00

På møtet blir det informert om ulike sider ved det å være ung fisker og gi inspirasjon til de som ønsker å satse på dette yrket.

Blant annet blir det informasjon om VARP-ordningen. VARP er et rekrutteringsprogram som skal gi unge, under 35 år, med ønske om å bli selvstendige fiskere en god oppstartsmulighet. Leif Harald Hansen fra Trøndelag fylkeskommune informerer om dette.

Det blir også informasjon fra Rørvik Fisk om råstofftilgang og behov for rekruttering, mens Ståle Ramstad fra Williksen Fangst snakker om løsningen med felles eierskap for fiskefartøy.

Sparebank1 SMN deltar også på møtet og vil informere om finansieringsordninger.

Fra kommunen deltar blant andre ordfører Amund Hellesø og næringsrådgiver Brage Lien. Sistnevnte skal fortelle litt om mulighetene for bistand og hjelp fra kommunen for de som ønsker å etablere seg som fiskere.

Etter informasjonsbolkene blir det servert mat. Interesserte kan melde seg på innen 16 mars via denne lenken:

https://nknf.no/liste-aktiviteter-aktivitetskalender?eventID=8753

 

Plakat med informasjon om møte for unge fiskere - Klikk for stort bilde