Informasjon om kollektivtilbudet fra 7. august

 

Lørdag 7. august starter det nye kollektivtilbudet med buss og fleksibel transport i Trøndelag. Sammen med hurtigbåt og ferge vil dette utgjøre det totale kollektivtilbudet i Nærøysund og områdene rundt.

Vi gjør oppmerksom på at det kan komme enkelte justeringer i tilbudet frem mot oppstarten 7. august. Dette oppdateres fortløpende på atb.no/trondelag

 

Slik reiser du


Når du skal reise i, eller til og fra Nærøysund, kan du bruke regionlinjer og båt i kombinasjon med fleksibel transport. I tillegg kan du reise med skolelinjer som også fungerer som lokallinjer. Skolelinjer og fleksibel transport kan benyttes av alle.

Fleksibel transport


For å reise kollektivt til og fra kan du bestille fleksibel transport. Billettprisen er den samme for buss og fleksibel transport. Les mer om soner og annen informasjon om fleksibel transport på atb.no/naroysund.


Dette blir nytt fra 7. august

 

  • Fleksibel transport mellom Gutvik og Kolvereid som erstatning for en avgang på linje 761 Kolvereid – Gutvik på søndager.
  • Linje 660 Rørvik – Kolvereid – Foldereid – Namsos har justerte avgangstider og flere avganger mellom Rørvik og Kolvereid på hverdager. Avgangene mellom Namsos og Rørvik går kun fredag og søndag. Øvrige hverdager kan reisen gjennomføres ved korrespondanse med Nordlandsbussen (23-701) på Foldereid og videre med linje 695 fra Høylandet.
  • Linje 660 har et nytt lørdagstilbud mellom Kolvereid og Rørvik.
  • Det er en ny avgang på linje 665 Kolvereid – Salsbruket – Lund – Namsos fra Namsos til Lund.
  • På linje 762 Abelvær – Kolvereid er avgang kl. 09:45 Abelvær - Kolvereid på onsdager fjernet. Avgangen fredager som i dag går kl. 11:30 fra Val - Kolvereid, er endret til å gå også skolefri samt starte fra Abelvær kl. 11:15. Returen fra Kolvereid - Abelvær kl. 14:35 fredager er satt til å gå også på skolefri.


Nye busser


I august kommer nye og komfortable busser på alle linjer. Mange av bussene får sanntidsskjerm som viser neste holdeplass, i tillegg til annonsering over høyttaler om bord.


Ny app AtB


Appen AtB er utviklet spesielt for reisende i Trøndelag og skal etter hvert dekke alle behov du måtte ha som reisende. AtB Reise vil avsluttes 1. juli og erstattes av appen AtB for reiseplanlegging. På sikt vil den også erstatte AtB Mobillett for billettkjøp. Du vil med andre ord få alt du trenger til å planlegge og gjennomføre en reise i én og samme app. Les mer på atb.no/AtB-app.

Les mer om ditt tilbud i din kommune på atb.no/trondelag eller kontakt AtB på telefon 02820.