Hyttecontainer flyttes fra Horven pga forsøpling

Klikk for stort bildeEtter gjentakende tilfeller med forsøpling og oppfylling av annet avfall enn det hytteavfallskontaineren er ment for blir den nå flyttet fra Horven bru til Kreklingan.  - Vi har lenge vært tålmodig med all forsøpling på Horven i Nærøysund kommune, men nå ser vi oss nødt til å fjerne den derfra, opplyser kommunens renovasjonsselskap MNA. 

- Noen har dessverre ødelagt for mange andre. Nå sist oppdaget vi både ee-avfall og farlig avfall i containeren som er ment for brennbart restavfall. Blant annet fant vi både spraybokser og en glødelampe med kvikksølv, dette er noe som kan føre til kortslutning og brann i renovasjonsbilen eller på anlegget ved behandling før videresending. Dette er ikke akseptabelt, sånt avfall skal kildesorteres og leveres til gjenvinningsstasjon for godkjent behandling og gjenvinning, opplyser MNA.

Den store luka på containeren er gjentatte ganger brutt opp for å kaste større ting og sekker inn, denne luka er ment for tømming av containeren. De som skal kvitte seg med brennbart restavfall i bæreposer fra sitt opphold på hytta/fritidsboligen skal benytte de runde innkastlukene på siden av containeren.

Returpunktet med beholder til matavfall, hyttecontainer og container for glass- og metallemballasje vil bli flyttet til Kreklingan (mellom Foldereid og Kolvereid) før helga. Dersom det oppstår forsøpling der også ser vi oss nødt til å fjerne punktet for godt. Her er ny plassering, ved avkjørsel merket "Bauta":

- Så til dere som faktisk brukte punktet som det var ment til: Vi beklager på det sterkeste at det blir flyttet, er meldingen fra MNA.

Klikk for stort bildeHytteavfallskontainerern blir nå å finne ved Kreklingan på avkjørselen merket med "Bauta"