Fredag er siste frist for forhåndsstemming

Klikk for stort bildeWilly Eidsmo og Gunhild Kjølsøy har sammen med resten av stemmemottakerne i Nærøysund hatt mye å gjøre de siste ukene. Fredag er siste mulighet til å levere din forhåndsstemme.

Det har vært god interesse for stemme på forhånd til årets stortingsvalg i Nærøysund. Så langt har 1345 personer avlagt forhåndsstemme i kommunen. Siste frist for forhåndsstemming er fredag 10. september før klokka 15.30.

Helt siden det ble åpnet for forhåndsstemming 10. august har det vært jevn tilgang av personer som har ønsket å avlevere en forhåndsstemme. Fram til tirsdag ettermiddag har det kommet inn 1345 stemmer. 1238 av disse er fra personer bosatt i Nærøysund og 107 er hjemmehørende andre steder.

Bare på mandag denne uken kom det inn 190 forhåndsstemmer i Nærøysund.

Åpent til fredag

Dersom du har tenkt å forhåndsstemme, for eksempel dersom du er bortreist på valgdagen, eller bare ønsker å få det unnagjort så har du nå bare noen få dager igjen å stemme på. Siste mulighet for forhåndsstemming er fredag 10. september klokken 15.30.

I Nærøysund er det mulig å forhåndsstemme på servicekontorene ved begge rådhusene. Der er det åpent fram til klokken 18.00 på både tirsdag 7. september og torsdag 9. september. Onsdag og fredag er det åpent til 15.30.

Hjemmestemming

Dersom du ikke har mulighet til å komme deg til stemmelokalene, verken til forhåndsstemming og på selve valgdagen den 13. september kan du bestille hjemmestemming. Du kan stemme hjemmefra ved å bestille dette på kommunens sentralbord. Nummeret er 959 93 300. Hjemmestemming kan bestilles fram til klokka 10.00 på fredag.

I år er det dessuten også mulig å bestille hjemmestemming på valgdagen. Dette er på grunn av koronasituasjonen. Dersom du på grunn av karantene ikke kan komme deg til valglokalet på valgdagen kan du bestille hjemmestemming via kommunens sentralbord fram til klokken 10.00 på valgdagen.

Se mer informasjon om valget her