Ferjeleiet på Geisnes stengt i uke 49

Fra mandag 30. november til fredag 4. desember blir Geisnes ferjeleie i Nærøysund kommune stengt for all trafikk på grunn av anleggsarbeid. Beredskap for brann og ambulanse håndteres fra henholdsvis Høylandet og Grong.

– I perioden ferjeleiet er stengt skal vi heise ut eksisterende ferjekaibru og montere ny, komplett ferjekaibru. Vi benytter lekter og flytende kran til dette arbeidet. Den nye ferjekaibrua vil bli bredere og lengre enn eksisterende bru, forteller teamleder Arild Christensen i Trøndelag fylkeskommune i en pressemelding.

Skyssbåt

Som erstatning for ferje mens fergeleiet er stengt for trafikk, vil det bli satt opp skyssbåt som korresponderer med ferjeavganger fra Hofles. Tilbudet blir tilsvarende dagens ferjetilbud med unntak av noen få avganger. På Geisnes går skyssbåten fra ei kai 360 meter vest for ferjekaia. På Hofles legger skyssbåten til på ferjekaia.

Beredskap

Når det gjelder beredskap for brann og ambulanse er det inngått avtaler med aktører sør for Salsbruket. Brannvesenet i Nærøysund har en permanent avtale med brannvesenet på Høylandet om utrykning på natt når ferja ellers står stille. Denne avtalen er i anleggsperioden utvidet til å gjelde hele døgnet. Når det gjelder ambulanse er det gjort avtale med ambulansestasjonen i Grong som kan rykke ut til området. Til Oplø er det ikke stor forskjell i utrykningstid fra Grong som fra ambulansestasjonen på Rørvik og overfart med ferje.

Kommunens hjemmetjeneste for de som bor på sørsiden av Foldafjorden vil gå som normalt i perioden.

Startet i høst

Arbeidene med utskifting av ferjekaibrua startet tidligere i høst.

– Fram til nå har vi utført pelearbeider for landkar og heistårn, samt bygd et nytt landkar bak det eksisterende, sier Christensen. Arbeidene blir utført av Mesta på oppdrag fra Trøndelag fylkeskommune.

– Samtidig som vi monterer ny ferjekaibru vil det på området være stor aktivitet med meisling av eksisterende betong, terrengarbeider, tilkopling av hydraulikk og strøm, slik at ferjekaia er operativ når stengeperioden er over, sier Christensen.

Væravhengig

Den nye ferjekaibru er produsert i Møre og Romsdal, og skal slepes til Geisnes i forkant av anleggsarbeidet.

– Sjøtransporten av ny ferjekaibru og slep av flytekran er væravhengig. Derfor er det fortsatt noe usikkerhet om arbeidene kan utføres på planlagt tidspunkt. Skulle det bli endringer, sender vi oppdatert informasjon, sier Christensen i pressemeldingen.