Fagdag om skolefravær

Trude Havik er postdoktor ved Læringsmiljøsenteret, Universitetet i Stavanger. Hun har doktorgrad i spesialpedagogikk, med tema skolens rolle i skolevegring. Hun holder foredrag på fagdag i Nærøysund 24. mai.  

0 – 24 prosjektet og Familieteamet i Nærøysund kommune inviterer til fagdag om skolefravær tirsdag 24. mai kl 12.00 – 16.00, Kolvereidvågen i Nærøysund kulturhus på Kolvereid.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Fagdagen er åpen for alle som har interesse av å lære mer om skolefravær. Dette gjelder fagpersoner som jobber direkte med barn og unge, foreldrerepresentanter i FAU i barnehager og skoler, de som jobber med foreldre som står i vanskelige hverdager, arbeidsgivere som tenker at de må vite mer for å kunne møte sine ansatte som står i situasjoner med sine barn og andre som er interessert. Det er gratis å delta.

 

Foredraget foregår på storskjerm.

– Vi har jobbet hardt for å få tak i en god foredragsholder til fagdagen, og har  fått tak i en av de beste vi har på området, Trude Havik fra Universitetet i Stavanger, opplyser koordinator i Familieteamet i Nærøysund Siv Heidi Gjeseth.

Trude Havik er postdoktor ved Læringsmiljøsenteret, Universitetet i Stavanger. Hun har doktorgrad iTrude Havik har blant annet skrevet denne boken.  spesialpedagogikk, med tema skolens rolle i skolevegring. Hun har erfaring fra PP-tjenesten og har jobbet i grunnskolen som lærer og spesialpedagog. Havik har vært tilsatt ved Læringsmiljøsenteret i flere år i ulike prosjekter og stillinger. Trude Havik har blant annet skrevet bok om skolefravær.

Det finnes mange grunner til at noen elever velger ikke å møte opp på skolen. Derfor er det også mange ulike tiltak som må vurderes når man skal prøve å få eleven tilbake til skolen og undervisningen.

Målet med denne fagdagen er at kommunens ansatte får en felles forståelse om skolefravær, tidlig identifisering, kartlegging og tiltak – for å utvikle mer systematikk i arbeidet, slik at hjelpen blir gitt tidligere og på lavest mulig nivå.

Tema vil være:

Skolefravær – ulike typer

Risiko-, opprettholdende-, og beskyttende faktorer

Tiltak (forebygging av skolefravær, identifisering og kartlegging, og individuelle tiltak)

– Vi håper så mange som mulig setter av dagen. Det er et viktig tema som angår alle oss som jobber med barn, ungdom og foreldre i kommunen vår, sier Siv Heidi Gjeseth.

De som ønsker å være med kan melde seg på til folkehelsekoordinator Pia Traa. Epost: pia.traa@naroysund.kommune.no innen fredag 20. mai.