En tur på havet og i historien

Eloise Caroline Nordlund fra Kystmuseet Norveg, Tone Iren Nygård fra Nærøysund kommune og Kristin Moe Fjær fra Salmonor inviterer nærøysundere over 67 år med på båttur til oppdrettsanlegg, Sør-Gjæslingan og Nærøya til sommeren. Turen er gratis for deltakerne. 

Denne sommeren kan Nærøysunds eldste innbyggere bli med på en gratis tur ut til oppdrettsanlegg samt Sør-Gjæslingan eller Nærøya. Totalt er det satt opp 20 turer mellom mai og september med visningsbåten «Sunniva».

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

Det er et unikt tilbud som alle nærøysundere over 67 år nå kan melde seg på. Nærøysund kommune, Salmonor og Kystmuseet Norveg har fått støtte fra Statsforvalteren i Trøndelag til å gjennomføre turene som går med visningsbåten «Sunniva» fra Norveg og ut til et av Salmonors oppdrettsanlegg. I tillegg går turen enten til Sør-Gjæslingan eller Nærøya.

– Det blir seks turer til Nærøya, mens resten går til Sør-Gjæslingan, opplyser Tone Iren Nygård, som er aktivitetsleder i Nærøysund kommune. Kommunen har reservert plassene på noen av turene, men de fleste er åpne for alle interesserte.

– De som ønsker å være med kan kontakte oss på museet, sier museumspedagog Eloise Caroline Nordlund ved Kystmuseet Norveg. Du kan melde deg på ved å ringe Norveg på 488 80 024.

 

Gratis tur

Hvor mange som kan være med på de totalt 20 turene avhenger noe av koronarestriksjonene framover. Blir de som det nå blir detAlle turene går innom Salmonors visningsanlegg. Dette er god mulighet til å bli bedre kjent med lokal havbruksnæring.  plass til 160 personer, men lettes det på restriksjonene kan det bli plass til inntil 240 deltakere.

– Så lenge man kommer seg til Norveg er turen helt gratis, inkludert lunsj og kaffe. Totalt er turen på rundt fire timer, forteller Tone Iren Nygård. Turene går på onsdager mellom 10.00 og 14.00 fra 5. mai til 22. september.

Det vil bli guiding på alle turene. 

 

Ønsker hverdagshistorier

Bakgrunnen for opplegget og at Statsforvalteren har støttet det som kalles «Et hav av tid» er at det siste året har mange eldre sittet mye alene. Dette er en mulighet til å komme ut og treffe folk samt oppleve noe nytt. Det er også en målsetning å samle hverdagshistorier på turene.

– Vi ønsker at deltakerne deler noen historier med oss. Det gjelder både hverdagshistorier fra nåtiden og historier fra tidligere, sier Tone Iren Nygård. Målet er å samle en del historier som skal presenteres ved avslutningen av turene i september.

– Vi gleder oss til dette, og håper at mange melder seg på og blir med på turene, sier Kristin Moe Fjær fra Salmonor.

Turene går med Salmonors visningsbåt "Sunniva". Dersom du ønsker å delta på en av turene kan du ringe Norveg på telefon 488 80 024 for å melde deg på.