Du kan ta legebesøket digitalt

I disse smitteverntider oppfordres innbyggerne i Nærøysund til å holde kontakten med legen på alternative måter. Alle legene kan konsultere sine pasienter gjennom video eller telefonkonsultasjon.

– Vi ber alle våre pasienter å hjelpe til at legekontorene og legevakt kan fortsette å gi dere vante tjenester i størst mulig grad og samtidig drive smittevern forsvarlig. Det er derfor viktig å ta noen hensyn og vurdere om det er mulig å få gjennomført sitt ærend uten å møte opp. Alle leger har mulighet å sette opp til video eller telefonkonsultasjon. Dette er en sikker måte å gjennomføre det på og trenger heller ikke innlogging med bank-id, sier kommuneoverlege Sabine Moshövel i Nærøysund kommune.

Unngå unødvendige besøk

For å begrense mulig smitte på legekontorene så bes alle om å unngå unødvendig besøk på lege kontorene. Derfor: IKKE møt opp i resepsjonene bare for å bestille time, resept eller koronatest eller for å spørre om prøveresultater. Hjelpepersonell skal etter beste evne begrense å ha fysisk nærkontakt og da er det viktig at alle bidra slik at de som trenger det får hjelp.

Vi takker for at du bidra til å holde koronasmitten ut av helsetjenesten. Følg basale smittevernreglene, hold avstand, vask hender, hold sammen og hold ut!