Avlyser Skreifestivalen og Næringskonferansen

Arrangørene av Skreifestivalen og næringskonferansen har valgt å avlyse og utsette arrangementene. Fra venstre Lars Fredrik Mørch, Anne Grethe Eriksen, Nina Grindvik Sæternes, Camilla Vågan, Anne Grete Walaunet, Linn Ofstad og Dag Roar Opdal. 

De to store arrangementene Skreifestivalen og Nærings- og samfunnskonferansen som skulle bli avholdt i neste uke er avlyst. Fare for spredning av koronaviruset er grunnen til avlysningene.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon

 

De to arrangementene hvor Nærøysund kommune er medarrangør blir ikke avholdt som planlagt fra onsdag til søndag i neste uke. Det er folkehelsemyndighetenes råd om å være restriktive med arrangement der mange personer er samlet på ett sted som er grunnen til dette. Det er per nå ikke påvist koronasmitte i Nærøysund eller i nabokommunene, men på grunn av at både Skreifestivalen og næringskonferansen omfatter mange tilreisende aktører så har arrangørene valgt å avlyse arrangementene. 

Næringskonferansen er planlagt flyttet til høsten. Det kommer nærmere informasjon om eventuelt nytt tidspunkt senere. 

Ifølge rådene fra Folkehelseinstituttet så anbefales det å avlyse arrangement der det samles mange tilreisende.

 Lørdag under Skreifestivalen var det planlagt et rusfritt ungdomsarrangement i Rørvik samfunnshus kalt SøvvæstRocken. MOT Nærøysund er blant arrangørene her. Dette arrangementet er også avlyst.  

Lokale arrangement med lokale deltakere i områder hvor det ikke er påvist smitte kan gå som planlagt, dersom arrangørene ønsker dette. Det er opp til den enkelte arrangør om de vil avholde sine arrangement. Kommuneoverlegens råd er å holde seg oppdatert på retningslinjene fra Folkehelseinstituttet og vurdere om en skal gjennomføre arrangement eller ikke. Arrangørene bes ta hensyn til faren for smittespredning.

 

Les mer her:

https://www.naroysund.kommune.no/nyheter/melding-til-alle-lag-foreninger-og-arrangorer-av-festivaler-moter-og-forsamlinger-i-forbindelse-med-koronautbruddet.15002.aspx

 

Les mer om generelle råd her:

 

https://www.naroysund.kommune.no/fokusnyhet/folg-folkehelseinstituttets-rad-mot-koronavirus.14956.aspx