Åpner dørene med Forut-aksjon

Den siste tiden har barna i Austafjord barnehage fått høre om Indrani, som bor i India og som har fått hjelp fra Forut. De har også en "Monkey" som er helt lik den Indrani har. Lørdag 30. oktober inviterer barn og voksne i barnehagen til Forut-aksjon og åpen dag.  

Lørdag 30. oktober er det klart for årets utgave av Forut-aksjonen på Austafjord barnehage. Da blir det også første mulighet for alle interesserte å bli bedre kjent med det nye barnehagebygget som ble tatt i bruk i begynnelsen av mai.

På grunn av koronasituasjonen har ikke Austafjord barnehage hatt mulighet til å åpne dørene for de som har vært interessert i å se hvordan det har blitt. Men nå blir det en mulighet. Lørdag 30. oktober mellom klokka 11.00 og 13.00 inviteres det til åpen dag og samtidig markeres årets Forut-aksjon i barnehagen.

 

Flyttet inn i mai

Austafjord barnehage flyttet inn i nye lokaler i mai i år. Det var et etterlengtet bygg som da sto ferdig. Barnehagen har i mange år vært fordelt på to bygg, hvor det ene var en gammel lærerbolig, mens det andre var inne på Austafjord skole. Nå er alle barn og voksne samlet under ett tak i et godt tilpasset barnehagebygg.

Barnehagen ble offisielt åpnet i juni av ordføreren.

– Det er mange som har spurt om å få komme inn og se hvordan vi har fått det, men vi har vært restriktive på det så langt. Nå blir det derimot mulighet, sier pedagogisk leder Marianne Ulsund. Hun legger til at de har blitt godt fornøyd med sitt nye hjem.

Per i dag er det 13 barn, samt fire ansatte i barnehagen som får boltre seg på de 450 kvadratmeterne med barnehage. I tillegg har de et stort uteområde, samt kort vei til gode turområder.

 

Har lært om Indrani

Austafjord barnehage har en lang tradisjon med å ha en Forut-aksjon hvert andre år. Hjelpeorganisasjonen bidrar til at barn i ulike deler av verden får et bedre liv. Barna i Austafjord barnehage har den siste tiden fått lære om Indrani. Hun bor i Bangalore i India. Nå er hun 15 år, men barna har fått høre om livet hennes fra hun var 5 år og fram til nå.

På årets Forut-aksjon vil barna selge gjenstander de har laget og servere indiskpreget mat. Det blir dermed mulighet for de besøkende å støtte opp om Foruts arbeid i India og ellers i verden.

I tillegg blir det altså en mulighet til å få se hvor fint Austafjord barnehage har fått det i sine nye lokaler.

Barn og voksne i Austafjord barnehage har øvd inn en Forut-dans den siste tiden.