Nærøysund kommune er sammen med de andre kommunene i Trøndelag, Trøndelag fylkeskommune, Folkehelsealliansen i Trøndelag og Nord- og Sør-Trøndelag Røde Kors med på den nye kampanjen «Hodebra». Dette skal bidra til å fremme god psykisk helse i Trøndelag.

Tirsdag ettermiddag kom regjeringen med endrede tiltak i kampen mot koronaviruset.  Ledelsen i Nærøysund kommune er i gang med å forberede seg til den nye situasjonen, som blant annet medfører gjenåpning av barnehager og småskoletrinnet. Formannskapet i Nærøysund har dessuten utarbeidet en egen tiltaksplan som skal hjelpe privatpersoner og næringsliv som har fått økonomiske utfordringer som følge av situasjonen.

Formannskapet i Nærøysund kommune her vedtatt en tiltakspakke som skal bedre situasjonen for både innbyggere og lokalt næringsliv i forbindelse koronaepidemien. Kommunen skal så langt det er mulig hjelpe de som er i en vanskelig situasjon som følge av epidemien.

Denne påsken er kirkene i kommunen stengt for ordinære gudstjenester, men du kan likevel få med deg fire kirkelige hendelser fra Nærøysund. Nærøysund kirkelige fellesråd og Nærøysund kommune legger ut gudstjenester og andakter på  nett på palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag og første påskedag.

Nærøysund kommune ønsker å ha tett dialog med kommunens næringsliv, og særlig nå i en krevende periode for mange lokale bedrifter. Nå kontaktes lokale bedrifter for å få direkte tilbakemelding fra næringsaktørene.

Hør boka om kaptein Skrekk

Har du lyst til å bli med Nora og kaptein Skrekk på eventyr? I april kan du høre boka Skatten på Kokosøya lest av forfatter Ole André Sivertsen.

Som følge av koronasituasjonen så er helseinstitusjonene i Nærøysund stengt for besøkende. Bare i noen tilfeller for pasienter som ligger på det siste åpnes det for besøk. Men nå er det mulig å få kontakt ved hjelp av videokonferanseverktøy.

Med virkning fra 31. mars innføres flere tiltak for å hindre koronasmitte i Nærøysund kommune. Formannskapet vedtok retningslinjene på tirsdag etter at kommuneoverlegen har utarbeidet dem med hjemmel i smittevernloven.

Trøndelag fylkeskommune offentliggjorde før helga støtteordningen BIO Trøndelag. Denne skal være en hjelpepakke til småbedrifter og enkeltpersonsforetak som har utfordringer som følge av koronaepidemien.

Selv om bibliotekene holder koronastengt kan du få en del av bibliotekets tjenester på nett. Du kan besøke karanteket.no for å låne digitale bøker og være med på smittefrie arrangement.