Vaksine mot korona - Slik skal du få vaksine i Nærøysund

 

Alle voksne innbyggere i Nærøysund har fått tilbud om vaksine mot covid-19. Ta kontakt med koronatelefonen om du ønsker vaksine.

Det er åpnet for vaksinering av barn mellom 5 og 11, samt å gi dose 2 til barn mellom 12 og 15 år. Dette anbefales for barn med underliggende alvorlige sykdommer, og er ellers noe man kan velge selv dersom man ønsker.

Nærøysund kommune har nå gitt tilbud om oppfriskningsdose til alle over 45 år, samt alle i risikogruppene over 18 år, helsepersonell og ansatte i skoler og barnehager. Det åpnes fra og med denne uken for dropp-inn-vaksinering for øvrige innbyggere som har fått andre dose for minst 20 uker siden, eller de som ønsker første eller andre vaksinedose nå.

For tiden tilbyr Nærøysund kommune både koronavaksine og årets sesonginfluensavaksine til de som tilhører gruppene som kan få disse. Se under for mer informasjon om vaksinering: 

Regjeringen har bestemt at personer med alvorlig svekket immunforsvar skal få tilbud om en 3. dose koronavaksine. De dette gjelder i Nærøysund kan kontakte kommunens koronatelefon for å avtale vaksinering. 

Som følge av massetesting av blant annet skoleklasser vil det i enkelte tilfeller deles ut selvtester til å bruke hjemme, 

Følg de instruksjonene som følger med testen. 

Dersom testen er positiv skal du gi beskjed til kommunen. 

Dette sendes til epostadressen hurtigtest@naroysund.kommune.no

Fra torsdag kan du som ikke kan bruke smarttelefon, PC eller nettbrett få tilsendt koronasertifikatet i posten.

Skal du oppholde deg i Norge over en lengre periode, eller flytte tilbake, kan du etterregistrere EMA-godkjent koronavaksine tatt i utlandet.

Arbeidsgivere som har ansatt arbeidere fra utland kan få de registrert for vaksinering i kommunen forutsatt at oppholdet i Norge er langt nok for å rekke begge doser (12 uker intervall per nå, men den kan bli forkortet på kort varsel).